Útmutató ügyfeleinknek

Hasznos tudnivalók a mobilparkolásról

A vásárlás sikerességét, valamint a hozzá tartozó érvényes jogosultságot minden esetben ellenőrizze le, mivel a parkolási díjfizetés esetében a pénzügyi teljesítés megtörténte önmagában még nem jelenti az érvényes jogosultság meglétét, és az ebből eredő esetleges pótdíj követelések minden esetben a vásárlót terhelik.
Amennyiben a mobilvásárlás során hibát tapasztal, úgy az érvényes jogosultság megváltásáról más módon szükséges gondoskodnia, elkerülve a pótdíj kiszabását. /applikáció, hívás, SMS, parkoló automata/ Parkolás indítása során minden esetben ellenőrizze a zónakódot, rendszámot és felségjelet, az ebből eredő esetleges pótdíj követelések minden esetben a vásárlót terhelik. 
Autóját ne hagyja várakozási díj megfizetése nélkül.

Határozatlan időre történő indítás esetén kérjük, vegye figyelembe a várakozási övezetben meghatározott maximális várakozási időtartamot! 

Mobilapplikációval

 Az ingyenes mobilparkolás-applikáció a parkolási zónamatricán található QR kód leolvasásával vagy a https://nemzetimobilfizetes.hu/applikaciok oldalon tölthető le.

A szolgáltatás igénybevételét egyszerűsítő alkalmazás, amellyel megvásárolhatja e-matricáját valamint kényelmesen parkolhat Budapest és számos vidéki város közterületi parkolóhelyén.

Parkolás közterületi várakozóhelyen:

A telefonba épített GPS segítségével történik meg a helymeghatározás, ezt követően jelenik meg a térképen a készülék helyzete.  Kérjük, minden esetben ellenőrizze a helymeghatározás pontosságát! Amennyiben a térképen a jármű helyzete nem egyezik meg a parkolás helyszínével, úgy a térképen szükséges módosítani a gépjármű pontos helyszínét, ezt követően indítható a parkolás határozott vagy határozatlan időre.

Az applikáció nem megfelelő használatából eredő pótdíjazási események kapcsán kártérítési igényt nem áll módunkban teljesíteni.

 

Telefonhívással 

Mobilparkolás telefonhívással csak arra a rendszámra indítható el, amelyhez a regisztráció során ezt már korábban hozzárendelte a www.nemzetimobilfizetes.hu oldalon. Amennyiben még nem regisztrált, ezt megteheti a  regisztráció oldalon. 

Indítás: +36 1 989 ZÓNA (+36 1 989 1234)

A hívást követően egy női hang igazolja vissza a parkolás sikeres elindítását: "Parkolás indítás kérését feldolgoztuk. Parkolása elindult."

Leállítás: +36 1 989 ZÓNA  (+36 1 989 1234)

A hívást követően egy férfihang igazolja vissza parkolása sikeres leállítását: "Parkolás leállítási kérését feldolgoztuk. Parkolását leállítottuk."

 

SMS küldéssel

SMS üzenet küldésével bármely regisztrált rendszámra indítható parkolás.

Indítás: +36 30 344 4805
Küldendő SMS szövege: ZÓNA Rendszám

Leállítás: +36 30 344 4806
Küldendő SMS szövege: STOP RENDSZÁM

EGYENLEGFELTÖLTÉS ÁTUTALÁSSAL

Kedvezményezett neve: Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

Bankszámlaszám: MKB 1030 0002-1058 3641-4902 0043

Közlemény mezőben tüntesse fel 9 jegyű folyószámla számát : 123456789 (minta)

FONTOS INFORMÁCIÓ! Az átutalás közlemény rovatában csak a Folyószámla azonosítót adja meg. Amennyiben a közlemény rovatot nem megfelelően töltötte ki, az átutalás összege visszautalásra kerül. Az átutalást 2 munkanapon belül írjuk jóvá folyószámláján.

EGYENLEGFELTÖLTÉS BANKKÁRTYÁVAL

Folyószámla azonosító: 123456789 (minta)

Az összeg megadása, a feltöltési mód kiválasztását követően Önt átirányítjuk az OTP Mobilszolgáltató Kft. internetes bankkártya elfogadói felületére, ahol befejezheti egyenlege feltöltését.

Zónatérkép

A hazai fizető parkolási övezetekről és –díjakról a zónatérkép részletes információkat tartalmaz.