HU-GO

2013. július 1-től hazánkban is bevezették a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszert, amely a magyar úthálózat (autópályák, autóutak és főutak) kijelölt, összesen 6500 km hosszú szakaszaira vonatkozik.

Az új rendszer megfelel az európai uniós technológiai követelményeknek és Európai Elektronikus Útdíj Szolgáltatás (EETS) kompatibilis (az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő, megtett úttal arányos díjról szóló 2013. évi LXVII. tv.). A megtett úttal arányos díjfizetés mértéke függ a használatba vett út kategóriájától,  a gépjármű kategóriájától  és környezetvédelmi besorolásától is. 

A közúthálózat folyamatos fejlesztéséhez és biztonságos működtetéséhez szükséges díjbevételt a HU-GO rendszer biztosítja. A HU-GO díjfizetési rendszer követi a „használó és szennyező fizet” elvét, amelynek megfelelően mindenki valóban csak annyit fizet, amilyen mértékben használja a hazai díjköteles úthálózatot, illetve amennyire szennyezi a környezetet. A megtett úttal arányos díjszabás növeli a nemzetközi tranzitforgalomból származó bevételeket is. 

Kényelem és biztonság

•    ad-hoc viszonylati jegyét kényelmesen, sorban állás nélkül gyorsan és egyszerűen megvásárolhatja eltárolhatja gépjárműve adatait és gyakran használt útvonalait, ezzel időt, energiát takarít meg,
•    kényelmesen és biztonságosan fizethet bankkártyával,
•    bankkártya adatainak biztonságáról az OTP Bank gondoskodik,
•    a megvásárolt viszonylati jegyek elmenthetőek és a későbbiekben visszakereshetőek.

Applikáció

Az alkalmazás ingyenesen letölthető iOS és Android operációs rendszerű mobiltelefonokra.