E-matrica

Az e-matrica úthasználati jogosultság Magyarország gyorsforgalmi útjaira érvényes, amely mobilfizetéssel is megvásárolható.

A magyarországi díjfizetésre kötelezett utak kizárólag előre megvásárolt úthasználati jogosultsággal, azaz e-matricával használhatók. A megfelelő díjkategória meghatározásához szükséges adatok (megengedett legnagyobb össztömeg, jármű fajta) a jármű forgalmi engedélyében találhatók.

A hazai közúthálózat díjfizetés ellenében igénybe vehető szakaszait a hatályos 45/2020. (XI. 28.) ITM rendelet a használati díj megfizetése ellenében használható autópályákról, autóutakról, főutakról és azok díjáról határozza meg.

Az Országgyűlés 2020. december 15. napján elfogadta az „Egyes közszolgáltatások egységes elektronikus értékesítéséről” szóló 2020. évi CXLV. törvényt, amely 2021. január 1. napján lépett hatályba, és amely hatályon kívül helyezte a korábbi nemzeti mobil fizetési rendszerről szóló 2011. évi CC. törvényt („Nmftv.”). A 2020. évi CXLV. törvény az országosan egységes elektronikus értékesítési platform üzemeltetését új, koncessziós rendszerben biztosítja a nyilvános koncessziós pályázat nyertese és az állam között létrejövő koncessziós szerződés alapján. A koncessziós szerződésben meghatározott szolgáltatásnyújtás kezdő időpontjáig az egységes rendszer működtetését jogszabályi kijelölés alapján továbbra is a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. végzi változatan feltételek mellett.

Az egységes elektronikus értékesítési platform üzemeltetését jogszabályi kijelölés alapján a magyar állam tulajdonában álló Nemzeti Mobilfizetési Zrt. végzi. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által a következő partnerek bírnak felhatalmazással a magyarországi e-matrica szolgáltatás nyújtására:

PARTNER APP WEB DOMAIN SMS
ABI ROPLATI S.R.L. IGEN NEM NEM
autovignet | hu NEM IGEN

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött egyedi szerződés alapján az AutoVignet Kft. felhatalmazást kapott a magyarországi autópálya matrica szolgáltatás online nyújtására az alábbi weboldalakon:

https://autovignet.hu/
https://en.autovignet.hu/
https://de.autovignet.hu/
https://cz.autovignet.hu/
https://sk.autovignet.hu/
https://pl.autovignet.hu/
https://ro.autovignet.hu/

NEM
Barion IGEN NEM

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött egyedi szerződés alapján a Barion Payment Zrt. felhatalmazást kapott a magyarországi autópálya matrica szolgáltatás online nyújtására az alábbi weboldalakon:

https://www.barion.com/

NEM
Cardnet IGEN NEM NEM
CityApp IGEN NEM

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött egyedi szerződés alapján a CityApp Kft. felhatalmazást kapott a magyarországi autópálya matrica szolgáltatás online nyújtására az alábbi weboldalakon:

https://cityapp.hu/

NEM
Cristo IGEN NEM

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött egyedi szerződés alapján a Smartsurance Technologies Kft felhatalmazást kapott a magyarországi autópálya matrica szolgáltatás online nyújtására az alábbi weboldalakon:

https://hellocristo.hu

NEM
DIGI NEM NEM

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött egyedi szerződés alapján a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. felhatalmazást kapott a magyarországi autópálya matrica szolgáltatás online nyújtására az alábbi weboldalakon:

https://www.digi.hu/

IGEN
e-autópályamatrica.hu NEM IGEN

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött egyedi szerződés alapján a Biorobotok Informatikai és Adatfeldolgozási Kft. felhatalmazást kapott a magyarországi autópálya matrica szolgáltatás online nyújtására az alábbi weboldalakon:

https://e-autopalyamatrica.hu/

NEM
ECDH IGEN IGEN

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött egyedi szerződés alapján a European Car Data House Zrt. felhatalmazást kapott a magyarországi autópálya matrica szolgáltatás online nyújtására az alábbi weboldalakon:

https://www.ecdh.hu
https://www.ecdh.hu/hu/ematrica-vasarlas

NEM
Enternova Kft. IGEN IGEN

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött egyedi szerződés alapján az Enternova Kft. felhatalmazást kapott a magyarországi autópálya matrica szolgáltatás online nyújtására az alábbi weboldalakon:

https://evignet24.eu/

NEM
EUVIS IGEN IGEN

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött egyedi szerződés alapján az EUVIGNETTE SERVICES Kft. felhatalmazást kapott a magyarországi autópálya matrica szolgáltatás online nyújtására az alábbi weboldalakon:

https://www.euvignetteservices.com/

NEM
EvoPay IGEN NEM

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött egyedi szerződés alapján az Evopay Kft. felhatalmazást kapott a magyarországi autópálya matrica szolgáltatás online nyújtására az alábbi weboldalakon:

https://evopay.hu/

IGEN
HU VIGNETTE NEM IGEN

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött egyedi szerződés alapján a barely digital GmbH & Co. KG felhatalmazást kapott a magyarországi autópálya matrica szolgáltatás online nyújtására az alábbi weboldalakon:

https://www.hu-vignette.com/
https://www.vintrica.com/

NEM
Interticket IGEN NEM

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött egyedi szerződés alapján az InterTicker Kft felhatalmazást kapott a magyarországi autópálya matrica szolgáltatás online nyújtására az alábbi weboldalakon:

https://www.jegy.hu/

NEM
ITS Protection Kft IGEN NEM

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött egyedi szerződés alapján az ITS Protection Kft felhatalmazást kapott a magyarországi autópálya matrica szolgáltatás online nyújtására az alábbi weboldalakon:

www.its-pro.hu

NEM
MobiCity NEM IGEN

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött egyedi szerződés alapján a Hungarian Mobility Services Kft. felhatalmazást kapott a magyarországi autópálya matrica szolgáltatás online nyújtására az alábbi weboldalakon:

https://buy.mobicity.hu/
https://hu-mobility.com/

NEM
MVM Mobiliti IGEN NEM NEM
onlinevignette.com NEM IGEN

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött egyedi szerződés alapján a DVS Digital Vignette Service GmbH felhatalmazást kapott a magyarországi autópálya matrica szolgáltatás online nyújtására az alábbi weboldalakon:

https://www.onlinevignette.com/

NEM
Scala Assistance IGEN IGEN NEM
Servidor 365 Kft. NEM IGEN A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött egyedi szerződés alapján a Servidor 365 Kft. felhatalmazást kapott a magyarországi autópálya matrica szolgáltatás online nyújtására az alábbi weboldalakon:

https://ematrica365.hu/
NEM
Simple IGEN IGEN

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött egyedi szerződés alapján az OTP MOBIL KFT. felhatalmazást kapott a magyarországi autópálya matrica szolgáltatás online nyújtására az alábbi weboldalakon:

https://simple.hu/
https://simple.hu/e-matrica/

NEM
Skyguard IGEN NEM

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött egyedi szerződés alapján az Auto Securit Zrt. felhatalmazást kapott a magyarországi autópálya matrica szolgáltatás online nyújtására az alábbi weboldalakon:

https://www.skyguard.hu/
https://skyguard.autosecurit.hu/
https://obucity.hu/
https://eutdij.hu/

NEM
Smart Diesel IGEN IGEN NEM
Telekom IGEN NEM IGEN
Tolltickets NEM IGEN NEM
TPARK IGEN IGEN

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött egyedi szerződés alapján az S.C. PICONET S.R.L. felhatalmazást kapott a magyarországi autópálya matrica szolgáltatás online nyújtására az alábbi weboldalakon:

https://tpark.io/
https://tpark.io/vinieta-ungaria/

NEM
un-doi IGEN NEM NEM
Vignette&Visa B.V. NEM IGEN

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött egyedi szerződés alapján az Vignette&Visa B.V. felhatalmazást kapott a magyarországi autópálya matrica szolgáltatás online nyújtására az alábbi weboldalakon:

https://tollvignettes.com/

NEM
VirPAY NEM IGEN

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött egyedi szerződés alapján a Virpay Solutions Kft. felhatalmazást kapott a magyarországi autópálya matrica szolgáltatás online nyújtására az alábbi weboldalakon:

https://www.virpay.hu/
https://palya-matrica.hu/
https://vignetteungarn.eu/
https://vignettehungary.com/
https://vignetaungaria.ro/

NEM
Vodafone IGEN NEM IGEN
VoxPay IGEN IGEN

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött egyedi szerződés alapján a VOXINFO Kft. felhatalmazást kapott a magyarországi autópálya matrica szolgáltatás online nyújtására az alábbi weboldalakon:

https://www.autopalyamatrica.hu/
https://www.hungary-vignette.eu/
https://www.ungarn-vignette.eu/
https://www.vigneta-ungaria.eu/
https://www.madarska-dialnicna-znamka.eu/
https://voxpay.hu/

IGEN
Yettel IGEN NEM IGEN