GYIK

Mit jelent a mobilfizetés?

A mobilfizetés egy olyan kényelmes, gyors és biztonságos megoldás, amellyel lehetősége van arra, hogy a különböző szolgáltatások díjait (pl. mobilparkolás, autópálya-matrica, Hu-Go Útdíj, stb.) mobiltelefonjának segítségével egyenlíthesse ki. 

Milyen előnyei vannak a mobilfizetésnek a készpénzes fizetéssel szemben?

Rengeteg olyan élethelyzettel találkozhatunk nap, mint nap, amikor nem rendelkezünk elegendő készpénzzel egy adott szolgáltatás díjának kiegyenlítésére. Ekkor nyújt egyedülálló segítséget a mobiltelefonnal történő mobilfizetés.

Milyen szolgáltatásokat vehetek igénybe mobilfizetéssel?

2014. július 01-től Magyarország egész területén vásárolhat autópálya matricát, illetve a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer jóvoltából igénybe veheti a mobilparkolási lehetőséget és a Hu-Go Mobil Elektronikus Útdíj fizetési rendszer szolgáltatásait is. 

Hogyan vehetem igénybe az egyes szolgáltatásokat mobilfizetéssel?

Szolgáltatásaink bármilyen típusú mobiltelefonnal igénybe vehetőek. Amennyiben okos telefonnal rendelkezik, javasoljuk, hogy tájékozódjon az elérhető applikációkról, mellyel kényelmesen veheti igénybe szolgáltatásaink bármelyikét. Egyéb esetben pedig telefonhívással, illetve SMS küldésével egyenlítheti ki az egyes szolgáltatások költségeit. Amennyiben ez utóbbi lehetőségek közül kíván választani kérjük, minden esetben tájékozódjon a Viszonteladóink által kínált lehetőségekről és válassza az Önnek leginkább megfelelőt. 

Van-e jelentősége annak, hogy mely mobilszolgáltató ügyfele vagyok, amennyiben mobiltelefonon keresztül szeretnék fizetni?

A mobilfizetési szolgáltatást igénybevevő minden kedves Ügyfelünk a telekommunikációs, azaz a kényelmi díjat minden esetben a saját mobilszolgáltatója felé köteles megfizetni. A hívás-, az SMS küldés és a mobilinternetes alkalmazás esetén az adatkapcsolási és felmerülő egyéb díjakat szintén a saját mobilszolgáltató felé szükséges kiegyenlíteni. Az említett költségek nem egységesek, ezért az Ön esetében felmerülő díjakról bővebb felvilágosítást a mobilszolgáltatójánál kaphat.

Mennyibe kerül a mobilfizetés?

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül vásárolt szolgáltatások díjáról bővebb információt a www.nemzetimobilfizetes.hu weboldalon, az egyes szolgáltatások díjszabásait tartalmazó menüpontokban talál. 

Mit jelent az előre történő fizetés?

Regisztrált ügyfeleink folyószámlájukat előre feltölthetik az általuk meghatározott összeggel, melyet később tudnak az általunk nyújtott mobilfizetési termékekre fordítani.

Hogyan tudom feltölteni az egyenlegemet?

Regisztrált ügyfeleink folyószámlájának feltöltésére lehetőséget biztosítunk on-line banki befizetéssel a weboldalunkon keresztül, valamint banki átutalással.

Hogyan tölthetem fel az egyenlegemet banki átutalással?

A kívánt összeget a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. MKB banknál vezetett 10300002-10583641-49020043 bankszámlaszámára utalhatja, mely esetben kérjük, az átutalás közleményében kizárólag a feltölteni kívánt folyószámlájának 9 számjegyét tüntesse fel. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben ezt a fajta feltöltési lehetőséget választja, befizetését 2 munkanapon belül dolgozza fel rendszerünk. 

Hogyan kérdezhetem le az egyenlegemet?

Ügyfeleink egyenlegükről információt kaphatnak telefonos ügyfélszolgálatunkon, saját felhasználói fiókba történő bejelentkezést követően a weboldalunkon keresztül, okostelefonon keresztül az ingyenesen letölthető Nemzeti Mobilfizetési alkalmazás segítségével.